Web Analytics Made Easy - Statcounter

در تیرماه سال جاری، اداره‌کل محیط زیست خراسان رضوی سیاهه‌ای از ضوابط و استانداردهای زیست‌محیطی را برای مجموعه باغ پرندگان مشهد ابلاغ کرد.

به گزارش ایسنا، در نامه اداره‌کل محیط زیست استان خراسان رضوی، تا پایان 31 شهریورماه 98 به باغ پرندگان سپاد مهلت داده شده بود تا ایرادات مجموعه خود را برطرف کنند. به گفته ریاست اداره محیط زیست خراسان رضوی، «فعالیت باغ پرندگان مشهد به دلیل فضای غیراستاندارد و عدم رعایت ضوابط زیست محیطی، مورد تأیید این اداره نیست».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی فعالان حقوق حیوانات نیز معتقد بودند این مجموعه از نظر محیط نگهداری به هیچ عنوان فضای مناسبی برای پرندگان و گونه‌های ارزشمند موجود در آن ندارد و ادامه این وضعیت موجب به خطر افتادن حیات گونه‌ها می‌شود. مسئله‌ای که خود مدیرکل محیط زیست استان نیز به آن اذعان داشت. حال با توجه به اتمام مهلت داده‌شده به باغ‌پرندگان و دغدغه‌های موجود در این زمینه، آخرین وضعیت فعالیت این مجموعه را از رئیس اداره‌کل محیط زیست خراسان رضوی جویا شدیم.

تورج همتی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه «کارشناسان محیط‌زیست پیگیر موضوع پروتکل‌ها و ضوابط ابلاغ‌شده به مجموعه باغ پرندگان هستند»، تاکید کرد: در صورت رعایت‌نکردن موارد ابلاغی مورد نظر اداره‌کل، قطعاً سرنوشت باغ پرندگان سپاد مانند باغ‌وحش وکیل‌آباد مشهد دو راه بیش‌تر ندارد؛ یا باید استاندارها و پروتکل‌های محیط‌زیستی را رعایت کند یا جمع‌آوری شود.  

رئیس اداره‌کل محیط زیست خراسان رضوی خاطرنشان کرد: خط قرمز ما رعایت استاندارهای زیست‌محیطی است. هر مجموعه این استاندارها را انجام ندهد، با آن‌ها برخورد قضایی خواهیم کرد.

همتی افزود: مدیریت باغ پرندگان با ما صحبت کرده و به ما قول داده است ما اصلاحات را انجام می‌دهیم، اما این اصلاحات باید در عمل انجام گیرد و بازرسان ما پیگیر این موضوع هستند.

کارشناس‌مسئول حیات‌وحش خراسان رضوی:

 روند اصلاحات در باغ‌پرندگان مشهد رو به رشد است

ایمان محمدی، کارشناس‌مسئول حیات‌وحش خراسان رضوی، در گفت‌وگو با ایسنا، در این خصوص اظهار کرد: اداره کل محیط زیست خراسان رضوی به باغ پرندگان سپاد تا پایان شهریورماه مهلت داده بود تا فضای استانداری را برای پرندگان انجام دهد تا تکلیف این مجموعه مشخص شود.

وی عنوان کرد: این مجموعه هیچ‌وقت آمار دقیقی از تعداد گونه‌ها، تلفات و زاد و ولد پرندگان را به اداره محیط زیست استان ارائه نمی‌داد، اما بعد از اخطار و مهلت داده شده در تیرماه امسال، آمار ماهانه آن‌ها به اداره ارسال شده است.

محمدی با بیان اینکه «نارضایتی‌های مردم از این مجموعه کم شده است»، ادامه داد: این مجموعه ملزم شده است که آب‌گیرهای کوچک را ماهی دوبار و آب‌گیرهای بزرگ را ماهی یک‌بار تعویض کند. بعد از این مهلت، دامپزشک نیز به صور دائم در مجموعه مستقر است و  تعویض آب توسط دامپزشک و کارشناس محیط زیست راستی‌آزمایی می‌شود.

وی با اشاره به اینکه «وجود پستانداران یکی دیگر از ایرادات ما به این مجموعه بود»، افزود: در این مجموعه در کنار پرندگان، اسب برای سوارشدن وجود داشت که این کار بعد از مهلت داده شده دیگر انجام نشد و اسب‌ها از مجموعه باغ پرندگان خارج شده‌اند. 

کارشناس‌مسئول حیات وحش خراسان رضوی بیان کرد: محل نگهداری غذا و تلفات گونه‌ها در یک‌جا بود که در حال حاضر مکان مجزا برای هرکدام از آن‌ها در نظر گرفته‌ شده است.

محمدی ادامه داد: یکی دیگر از ایرادهای وارده به این مجموعه عدم تطابق تابلوهای راهنما روی قفسه‌ با گونه داخل قفس یا نبود هیچ تابلو راهنما برای گونه‌ها بود که در حال حاضر تابلوها یک‌دست، متحدالشکل و هماهنگ با گونه داخل قفس که هم‌خوانی دارد، گذاشته شده است.

وی خاطرنشان کرد: نیرو توان‌مند برای اداره این مجموعه یکی دیگر از مشکلات بود که آقای کلاهی به عنوان مدیریت باغ سپاد این کار را انجام می‌دهند و پیگیر موضوعات هستند.

کارشناس مسئول حیات وحش خراسان رضوی گفت: دوربین مداربسته با پوشش صددرصدی اماکن نیز از ضوابطی است که اداره محیط زیست به باغ پرندگان سپاد اعلام کرده بود که این کار نیز انجام شده است.

محمدی با بیان اینکه «دامپزشک این مجموعه آقای بهروزی‌نسب به طور دائم در این‌جا حضور دارند»، افزود: پلاک‌گذاری و شناسنامه بهداشتی برای گونه‌ها نیز باید صادر می‌شد که این کار صورت گرفته است. 

وی اظهارکرد: بخش اعظم مشکلات این مجموعه برطرف شده است و باتوجه به دیدگاه ما و شعار سال که رونق تولید است، ما باید به دنبال اشتغال‌زایی باشیم نه اینکه هنر ما این باشد که یک مرکز تفریحی توریستی تعطیل شود.

کارشناس‌مسئول حیات وحش خراسان رضوی ادامه داد: این را قبول داریم که این مجموعه در شأن مشهد به عنوان پایتخت معنوی نیست، اما چندنفر در این مجموعه کار می‌کنند که باید مشکلات حل شود و هیچ پرنده‌ای در اینجا از بین نرود یا حیوان‌آزاری صورت نگیرد.

محمدی عنوان کرد: تمام گونه‌هایی که در این مجموعه وجود دارند نیازمند زیستگاه طبیعی خود در طبیعت نیاز هستند. بخش اعظمی از این مشکلات حل شده است اما این مجموعه هنوز مشکلات خاص خود را دارد. گزارش من برای اداره ارسال می‌شود و تصمیم نهایی با رئیس اداره کل محیط زیست استان است.

وی با بیان اینکه «یکی از مشکلات باغ‌پرندگان مشهد، مسئله مالکیت این‌جاست»، خاطرنشان کرد: یک فردی، مجوز موافقت اصولی را از اداره محیط زیست گرفته است که آن فرد خود با چند نفر دیگر شریک بوده است و در حال حاضر فردی که پیگیر کارهاست با چند نفر دیگر شریک است، از مشکلات اساسی ما در خصوص مسئله مالی مجموعه است که ما با حدود 5 نفر دخیل هستیم. اگر باغ پرندگان سپاد یک مدیریت واحد داشته باشد، راحت‌تر می‌توانیم کار را جلو ببریم. 

پرونده به دادستان ارجاع شده است

کارشناس مسئول حیات وحش خراسان رضوی بیان کرد: قرارداد اجاره باغ پرندگان مشهد تمام شده و شرایط ‌طوری است که وضعیت چند دستگاه به هم گره خورده است. 31 شهریور قرارداد اجاره باغ پرندگان تمام شده و محیط زیست بخشی از کار این مجموعه را تایید و بخشی را تایید نمی‌کند. اداره دامپزشکی نیز نیاز به یک‌سری تاییدیه‌های ما دارد. خود مجموعه نیز بین چند نفر مراوده مالی دارد که هنوز نتوانسته، تعیین‌تکلیف کند. چند گونه پرنده نیز بدون هماهنگی محیط زیست به مجموعه وارد شده که بدون مجوز هستند. 

محمدی عنوان کرد: من گزارش خود را برای ریاست اداره کل محیط زیست ارسال می‌کنم و ایشان نظر خود را در خصوص تعیین و تکلیف مجموعه مشخص خواهند کرد. 

وی با اشاره به اینکه «پرونده تخلفات باغ پرندگان به دادستانی نیز رفته است»، تاکید کرد: نظر دادستانی این بود که مهلتی تا پایان شهریور به مجموعه داده شود تا یک‌سری اقدامات را انجام دهند. بعد از ارسال گزارش بازدید من از این مجموعه، در روزهای آتی ریاست اداره کل محیط زیست استان نظر خود را در خصوص پلمب یا ادامه فعالیت باغ پرندگان مشهد خواهد داد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۸۸۶۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفاظت از حیات وحش مناطق آزاد نیازمند اجرای قرق اختصاصی است

سید محمد موسوی فرمانده یگان حفاظت اداره کل محیط زیست در گفت‌وگو با خبرنگار استانی ایسکانیوز در خراسان شمالی اظهار کرد: در استان، همواره تلاش این اداره کل بر حراست از عرصه‌های تحت مدیریت خود و حفاظت از حیات وحش آن بوده است.

وی با بیان اینکه نمی‌توان تمامی عرصه تحت مدیریت این اداره کل در استان را تنها با تکیه بر توان ۶۰ نیروی محیط بان حفاظت کرد، گفت: به طور مستمر تلاش شده است که علاوه بر اخذ مجوز بابت افزایش تعداد نیروهای محیط بان استان همچنین جلب همکاری جوامع محلی به عنوان همیاران طبیعت و آموزش همگانی نیز عملی شود.

فرمانده یگان حفاظت اداره کل محیط زیست خراسان شمالی عنوان کرد: در سال گذشته هفت نیروی محیط بان از سهمیه ایثارگران جذب شدند همچنین شماری همیار جدید نیز به تعداد همیاران این اداره کل افزوده شدند.

وی افزود: در سال ۱۴۰۱ به سه هزار و ۸۸۳ نفر و در سال ۱۴۰۲ نیز به دو هزار و ۳۶۳ نفر در قالب طرح آموزش یک ساعت با محیط بان در مدارس، آموزش‌های محیط زیستی ارائه شدند.

موسوی تصریح کرد: البته در زمینه ارتقای فرهنگ محیط زیستی در میان عموم علاوه بر اقدامات فرهنگی نیاز است که از ظرفیت موزه طبیعی نیز بهره گرفت.

وی تاکید کرد: هرچه زودتر موزه طبیعی مرکز استان در بوستان باباامان راه اندازی شود که بر آشنایی هر چه بیشتر عموم با ارزش‌های زیست محیطی بسیار موثر خواهد بود.

فرمانده یگان حفاظت اداره کل محیط زیست خراسان شمالی در بخش دیگری از سخن خود به نتایج مثبتی که در کشور در زمینه اجرای قرق‌های اختصاصی تجربه شده است نیز اشاره و اظهار کرد: طی سال‌های گذشته، برخی از نقاط کشور که تحت مدیریت ادارات کل محیط زیست استان‌ها نیستند بلکه مناطق آزاد هستند، به عنوان قرق‌های اختصاصی به بخش خصوصی واگذار شدند.

وی خاطرنشان کرد: واگذاری قرق‌های اختصاصی با رویکرد ساماندهی این مناطق آزاد و البته با رویکرد حفاظت از حیات وحش این مناطق همچنین با رویکرد درآمدزایی اجرایی شد.

موسوی در ادامه بیان کرد: در این طرح، به بخش خصوصی که حفاظت از عرصه و حیات وحش مناطق هدف را انجام می‌دهد، اجازه داده می‌شود که پس از سرشماری جمعیت حیات وحش این مناطق، شکار مبتنی بر پروانه‌ای که صادر خواهد شد، انجام دهد.

وی خاطرنشان کرد: مبتنی بر این تجربه ملی، جمعیت حیات وحش مناطق واگذار شده به بخش خصوصی افزایش یافتند.

فرمانده یگان حفاظت اداره کل محیط زیست خراسان شمالی اعلام کرد: در این زمینه، خراسان شمالی نیز طی سال‌های اخیر برای دو منطقه هدف واقع در شهرستان‌های جاجرم و اسفراین طرح قرق اختصاصی را تهیه و طرح‌ها به سازمان محیط زیست کشوری ارسال کرده است.

وی گفت: اجرای این طرح در دو منطقه هدف منوط به تایید شورای عالی محیط زیست کشور است.

موسوی تصریح کرد: خراسان شمالی مناطق مستعد دیگری را نیز دارا است که می‌توان این طرح را در این مناطق اجرایی کرد.

وی در ادامه با تاکید بر این نکته که در استان همواره برای حفاظت از حیات وحش تلاش‌های بسیاری انجام شده و ادامه دارد، اظهار کرد: با این وجود، امر شکار صفر نمی‌شود.

فرمانده یگان حفاظت اداره کل محیط زیست خراسان شمالی بیان کرد: در استان، طی سال ۱۴۰۱ تعداد دو فقره صید غیر مجاز آبزیان (زردپر)، ۳۶ فقره شکار غیر مجاز پرندگان، ۴۵ فقره شکار غیرمجاز پستانداران، ۱۰ فقره زنده گیری پرندگان، و طی سال ۱۴۰۲ نیز دو فقره صید غیرمجاز آبزیان، ۲۱ فقره شکار غیرمجاز پرندگان، ۳۹ فقره شکار غیرمجاز پستانداران و هفت فقره زنده گیری پرندگان کشف و شناسایی شدند.

وی همچنین گفت: در استان، طی سال ۱۴۰۱ تعداد ۴۰ فقره اقدام به شروع به شکار، سه فقره نگهداری و خرید و فروش حیات وحش زنده و غیر زنده، ۱۹ فقره سلاح شکاری غیرمجاز و ۵۹ فقره سلاح شکاری مجاز کشف شدند.

موسوی افزود: در استان، طی سال ۱۴۰۲ نیز تعداد ۲۴ فقره اقدام شروع به شکار، پنج فقره نگهداری و خرید و فروش حیات وحش زنده و غیر زنده، ۳۷ فقره سلاح شکاری غیرمجاز، ۴۹ فقره سلاح شکاری مجاز و یک فقره سلاح جنگی برای شکار کشف و شناسایی شدند.

وی یادآور شد: طی همکاری با فراجای استان نیز در سال ۱۴۰۱ تعداد دو فقره و در سال ۱۴۰۲ نیز تعداد شش فقره تخلف فروش حیات وحش شکار شده و زنده‌گیری شده در فضای مجازی کشف شدند.

فرمانده یگان حفاظت اداره کل محیط زیست خراسان شمالی درباره زنده گیری پرندگان شکاری در استان نیز عنوان کرد: این نوع پرندگان مورد تقاضای سودجویان داخلی و مشتریان کشورهای عربی است.

وی گفت: با توجه به اینکه معمولا زنده گیری پرندگان شکاری از تیرماه شروع می‌شود، هر ساله طی هماهنگی با نهاد فراجا، اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان و فرودگاه بجنورد گذرگاه‌های عبوری استان تحت پایش و نظارت قرار می‌گیرند تا از بروز احتمالی قاچاق پرندگان شکاری استان جلوگیری شود.

فرمانده یگان حفاظت اداره کل محیط زیست خراسان شمالی در خاتمه درباره بازدارندگی جرایم برای تخلف‌های زیست محیطی نیز عنوان کرد: هنوز مبالغ این جرایم به روزرسانی نشده است که امیدوار هستیم به روز شود.

موسوی همچنین خواستار شد: قوانین مربوط به حمل سلاح نیز اصلاح و به روز شوند تا قدرت بازدارندگی در برابر شکارهای مجاز را افزایش دهد.

خبرنگار:سمانه قهرمانی

انتهای خبر/

کد خبر: 1229139 برچسب‌ها سازمان محیط زیست استان

دیگر خبرها

  • نجات ۹ قطعه کبک وحشی از شکارچیان متخلف در سقز
  • از تردد غیرضرور در نزدیکی کلونی‌های پرندگان تالاب انزلی خودداری کنید
  • پیدا شدن لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • جزئیات کشف لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • جزییات کشف لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • حفاظت از حیات وحش مناطق آزاد نیازمند اجرای قرق اختصاصی است
  • بررسی مشکلات و معضلات رودخانه کن
  • دستگیری ۸ نفر از متخلفان محیط زیستی در اقلید
  • آبرسانی به وحوش منطقه حفاظت شده پروند سبزوار آغاز شد
  • پلمب دو واحد آلاینده غیر مجاز تولید زغال در رباط کریم